Фон дер Лайен: Русия ще изпадне в икономически и технологичен упадък

NetNews

Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а Украйна има европейско бъдеще, заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

„Русия ще изпадне в икономически, финансов и технологичен упадък, докато Украйна върви към европейско бъдеще“, заяви Фон дер Лайен в Киев, по време на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

По време на срещата Украйна получи специален въпросник, който е стъпка към предоставянето на статут на кандидат-член на ЕС, предаде ВВС.

Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че ЕС ще подкрепи Украйна, за да гарантира, че приемането й ще отнеме „седмици, а не години“.

Получавайки въпросника в плик, Зеленски увери журналистите, че ще бъде готов след седмица.

„Вашата борба е и наша борба. Аз съм тук, в Киев, с вас, за да отправя много силно послание: ЕС е на ваша страна. Ние сме на ваша страна“, добави Урсула фон дер Лайен.

Тя осъди клането на мирни граждани в град Буча, за което Украйна обвинява руските сили, окупирали малкия град на северозапад от украинската столица.

„Нашата човечност беше пречупена в Буча“, заяви председателката на ЕК, като определи като „ужасяваща“ смъртта на около 50 души при удар срещу гара в Краматорск, в Източна Украйна.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ръст от 10% при сделките с недвижими имоти

Ръст от десет на сто при сделките с недвижими имоти в страната. Това показват данните на Агенцията по вписвания спрямо същия период на предходната година за първото тримесечие. Като във Варна се отчита увеличение дори от 34 на сто, коментира за БТА председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев. […]