Фото изложба „Бъди човек: посланици на доброто”

NetNews

Събитията от културния календар на Ямбол тази седмица стартират с фотографската изложба на младия автор Денислав Стойчев. Мотото на експозицията е „Бъди човек: посланици на доброто”.

Изложбата може да бъде видяна в Арт салона на Народно читалище „Зора–1945” в продължение на един месец.

Откриването е утре, вторник, 13 април, от 18.00 часа.

Представянето на фотографиите е част от доброволческата инициатива „Бъди човек”. Тя тръгва още през 2015 г. като кауза на младежи от Ямбол и с. Веселиново и постепенно привлича още хора. Основната дейност е събиране на средства и хранителни продукти, които се предоставят на самотни възрастни, болни хора и семейства, нуждаещи се от подкрепа, най-вече в дните около големите християнски празници.

Денислав Стойчев документира благотворителната инициатива от самото ѝ начало. Основната част на „Бъди човек: посланици на доброто” са кадри от кампаниите през шестте години. Авторът представя и серия от портрети на някои от любимите на доброволците лица. Третата част са портрети на самите доброволци.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МО отново продава имоти, най-скъпият е в ямболското село Тенево

Някoлкo дни cлeд крaя нa избoритe Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa oбяви търгoвe зa разпродаване на 23 имoтa в цялaтa cтрaнa. Нaй-cкъпият имoт, пуcнaт зa прoдaжбa e в ceлo Тeнeвo, община „Тунджа”. Вероятно става въпрос за т. нар. „самолетна писта”, намираща се край главния път за Елхово. Теренът e c гoлeминa oт […]