Франция сътвори удивителен обрат, за да откаже Белгия от мечтата за Лигата на нациите

NetNews

Франция направи удивителен обрат срещу Белгия, за да се класира във финала на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Тимът отстъпваше с 2:0 на полувремето, за да стигне до крайното 2:3 и да се прицели към трофея.

Яник Ферейра Караско и Ромелу Лукаку дадоха преднина на „червените дяволи“ през първата част, като дори Уго Лорис направи едно впечатляващо спасяване срещу Кевин Де Бройне, за да не позволи на символичните домакини да предрешат изхода от мача още през първите 45 минути.

През втората част настроението в играта на Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Пол Погба се завърна и именно те поведоха своите напред, макар измежду тримата само нападателят на ПСЖ да се отчете с гол.

Карим Бензема върна надеждата в средата на втората част, а малко след това Гризман изработи дузпа за своя тим, материализирана от Мбапе.

Лукаку обаче реши, че е спечелил мача за белгийците в 87', но попадението му бе отменено заради засада.

В ответната атака се стигна до нарушение пред наказателното на „дяволите“, а Погба стреля с красив фалцов удар в сглобката на вратата.

Три минути по-късно Тео Ернандез прати неспасяем удар към вратата на Тибо Куртоа, а вратарят на Реал Мадрид нямаше какво да стори, за да предотврати неизбежното.

Франция официално ще спори за титлата от Лигата на нациите срещу отбора на Испания, който ден по-рано се справи с домакина на финалния турнир – Италия. Мачът е предвиден за 10 октомври от 21:45 българско време, а от 16:00 часа същия ден ще се реши и спорът за бронзовите медали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха улица „Васил Левски“ в Италия

Нова улица, която носи името на българския национален герой Васил Левски, беше открита днес в община Болгаре близо до град Бергамо в Северна Италия по инициатива на генералния ни консул в Милано, съобщават от МВнР. На официалната церемония присъстваха кметът на Болгаре Лучано Редолфи, регионалният съветник Стефано Бруно Гали, посланикът […]