Френска безотговорност

NetNews

Не бързайте да давате протестите срещу задължителната ваксинация за пример! Вярно е, че вдигат шум до небето, но това са крайно дясното и крайно лявото малцинства. Какво искат те? "Свобода"?! Протестират срещу "диктатурата"! Кой може да повярва на подобна глупост? Освен това, "Свободата" да разпръскваш заразата, без да държиш сметка за хората около теб, това Свобода ли се нарича? В дискотеките пламнаха огнища от Ковид – нов вариант. 40 милиона французи вече са с ваксинирани с първа доза и 29 милиона са окончателно ваксинирани. В реанимациите пристигат повече заразени отколкото напускащи и оздравели. Между постъпващите и умиращите няма ваксинирани!

До скоро упрекваха Макрон в нерешителност, сега протестиращите крещят, че е гласувал закон за задължителна ваксинация, който потъпквал правата на човека?! Във Франция винаги ще има недоволни от всичко, което властта предприема. Всичко им е криво, но никой не бяга от Франция. Същите тези протестиращи остават слепи и глухи, пред вълната емигранти от Африка и Азия. Пришълците могат да им обяснят конкретно, какво е точно означава "диктатура". Заслепени от "грозящото ги задължение" да се ваксинират, част от французите са загубили представа за колективна отговорност и общочовешка солидарност, в тези трудни за целия свят времена. Тунис, който се намира само на един час път със самолет от Париж и по плажовете на който половин Франция се е пекла, е под карантина, без туризъм и без доходи. Хората буквално умират като мухи поради липса на ваксини. Френският президент разобличи категорично егоцентризма на сънародниците си. « La liberté où je ne dois rien à personne n’existe pas !» каза Макрон.

"Свободата" в името на която аз не дължа на никой нищо, не съществува! Това е неговия отговор на 160 000 протестиращи срещу "санитарния пропуск" в събота 24 юли. Опозицията, която веднага яхна протестите, от политическо късогледство, не си даде сметка, че се дискредитира. Мнозинството французи подкрепят действията на Макрон и ако той продължи линията на санитарен контрол, вместо да постави страната под карантина, пред вторият президентски мандат се открива истински булевард!

През това време, пандемията напредва със застрашителни темпове. Желаещи да се ваксинират се трупат пред центровете за ваксинация, както никога до сега. В живота има неписани закони. Един от тях е "Страх лозе пази!"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пандемията доведе до бум в този имотен сегмент

От началото на пандемията резервациите в хотелите рязко спаднаха, поради забраната за пътуване. Това обаче не се отнася за апарт хотелите, чиято запълненост държи нива отпреди идването на коронавируса. Марките, които предлагат апартаменти и работещи в Азиатско-тихоокеанския регион, адаптираха своите услуги към променящите се изисквания на потребителите и достигнаха 80% […]