Френският външен министър: Трябва да се подготвим за продължителна война

NetNews

Международните лидери трябва да се подготвят войната в Украйна да продължи и да обмислят нейните дългосрочни последици, каза външният министър на Франция, предаде Би Би Си.

Френският външен министър, Жан-Ив льо Дриан, който пристигна за втория ден от срещата на върха на Г-7 в Германия, каза, че лидерите сега трябва да се справят с войната в Украйна като дълготраен конфликт, който ще породи сериозни последици по целия свят.

Френският външен министър добави, че международните разговори трябва да се съсредоточат върху цените на храните, тъй като организациите предупреждават за глобална продоволствена криза, произтичаща от войната в Украйна.

Г-н Льо Дриан каза, че страните от Г-7 не са във война с Русия, но че в тази война „има агресор и жертва и ние подкрепяме този, който е атакуван“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Атанасова: България затъва

България затъва – в ход е план за унищожаване на страната! Управляват ни аматьори и шарлатани. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в специална декларация, в която остро критикува правителството на Кирил Петков, съобщават от „Епицентър“. „Преди една година започна „Промяната“, за да продължи […]