Фумио Кашида: Отговорът на света към Русия може да възпре Китай от предприемане на действия срещу Тайван

NetNews

Японският премиер Фумио Кашида заяви по-рано тази седмица, че Япония не одобрява никакви опити за промяна на статуквото в Индо-тихоокеанския регион, особено в Източна Азия.

Кашида каза още, че мирът и стабилността в Тайванския проток не са важни само за Япония, но са и от решаващо значение за международния политически ред. Япония винаги се е надявала на мирно решение на въпроса с Тайван и ще продължава да следи отблизо развоя на събитията.

Кашида подчерта значението на „решителния“ отговор на международната общност по отношение на инвазията на Русия в Украйна за възпиране плановете на Китай да използва сила срещу Тайван. Според него международната общност трябва да покаже, че действията на Русия имат последствия. В тази връзка Япония на свой ред също наложи санкции като другите страни от Г-7, изпращайки ясно послание към Русия.

Страната ще продължава да работи с членовете на Г-7, като ще засили усилията си за подкрепа на Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Редица играчи на ЦСКА 1948 гледат към изхода

Редица играчи на ЦСКА 1948 гледат към изхода. Почти сигурно след края на сезона от тима си тръгват вратарят Иван Караджов, защитникът Деян Лозев и халфът Емил Мартинов, чийто договори изтичат, и ще напуснат като свободни агенти. С неясна съдба е и Галин Иванов, като неговият контракт също е до […]