Фъстъците ни помагат да живеем по-дълго

NetNews

Има много причини да ядем фъстъци и фъстъчени продукти, но едно от основните предимства на този ядки е, че може да ни помогнат да живеем по-дълго, смятат експертите. Те се използват като готов продукт в сурово и печено състояние, а освен това от тях правят вкусно фъстъчено масло.

Мазнините във фъстъците са мононенаситени и полиненаситени. И двете групи мастни киселини помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Знае се, че стесняването на кръвоносните съдове, причинено от мастни натрупвания, намалява притока на кръв към сърцето. Фъстъците намаляват нивото на лошия холестерол и повишават добрия, пише dariknews.bg.

Те са богати на витамин В3, който е особено важен за работата на мозъка, също така и на витамин Е, който има антиоксидантни свойства.

В допълнение те ви поддържат сити по-дълго време и по този начин може да регулирате теглото си. Дуото протеин/фибри помага за храносмилането и предотвратява глада.

Едно проучване също така съобщава, че фъстъците могат да ви помогнат да живеете по-дълъг и по-здравословен живот. Изследователите установили, че хората, които ядат фъстъци и други ядки, значително по-малко боледуват от сърдечни заболявания.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия обмисля създаването на ново детско движение по случай знакова годишнина

Руските власти обмислят създаването на ново детско движение, предаде ДПА. Планира се в четвъртък да бъде одобрен закон за създаването на новата организация, предаде руската информационна агенция РБК. Според информацията на руската медия членството в нея ще е доброволно. Ако законът бъде одобрен в четвъртък, приемането му ще бъде знаково, […]