Хаджигенов скочи на Слави: Във Фейсбук ли ще гласуваме правителствoто

NetNews

Още преди да са обявени окончателните резултати от избoрите, лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов представи проектокабинет, предава Нова телевизия.

ГЕРБ обявиха, че целта на Трифонов е да няма правителство и служебният кабинет да остане на власт. Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!” попита дали от парламентарна се превръщаме във Facebook република. БСП и ДПС запазиха мълчание в днешния ден.

Окончателният обрат в полза на ИНТ и предложеният кабинет предизвикаха ответна реакция на ГЕРБ.

„Днешното изявление на Трифонов означава, че не иска да има правителство. Това е прах в очите на хората. Миналият път му се подиграхме, че няма кабинет. И това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. А програмата, представена от Трифонов, от ГЕРБ приеха с ирония.

„Представи си – горе са в орбита българин и северномакедонец. И си представих как започват Междузвездни войни”, посочи още Борисов. Коалиционният партньор в „Изправи се! Мутри вън!” – Николай Хаджигенов реагира остро на действията на Слави Трифонов.

„Вече правителството и съставът на правителството го обявяваме във Facebook и по телевизора, а не в парламента – където му е мястото. Без мандат, без нищо. Ясно е, че ще има мандат, но конституционната процедура вече е съобщение във Facebook. Там ли ще гласуваме правителствoто или???”, попита Хаджигенов.

От „Демократична България” обявиха, че в коалицията им текат консултации след вота и на по-късен етап ще коментират евентуална подкрепа за партията на Трифонов.

И макар той да обяви че няма да се коалира с БСП, ДПС и ГЕРБ, това не означава че тези партии не могат да натиснат зелените бутони на пултовете в пленарна, за да бъдат събрани необходимите 121 гласа „ЗА” и кабинетът „Василев” да бъде избран.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар в промишлено предприятие в Костинброд

Пожар избухна в промишлено предприятие в Костинброд, съобщава Нова телевизия. Пламъците са тръгнали в цех за матраци, а наблизо се намира и завод за майонеза. От МВР съобщават, че постройките не са вътре в града. Сигналът е постъпил около 17:40 часа. Няма данни за пострадали и загинали, а на място […]