Хампарцумян: След време „Газпром“ ще дойде да преговаря да пуснем малко и от техния газ по нашите тръби

NetNews

Прекъсването на руските зависимости ще струва нещо, но си струва. Европа е най-големият пазар за руски газ. След време „Газпром“ ще дойде да преговаря да пуснем малко и от техния газ по нашите тръби. Дългата игра не е чак толкова еднозначна и изгодна, защото разстоянието до Китай е 5000 км. през Сибир, а за Индия тръбите трябва да бъдат прекарани през Хималаите. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в ефира на Нова телевизия, цитиран от novini.bg.

По думите му от икономическа гледна точка България трябва да продава боеприпаси директно на Украйна вместо маржовете да отиват в посредници, а не директно в България.

Според адвокат Николай Хаджигенов единствената функция у нас, която се извършва от министъра на икономиката е да бори спекулата.

Острата фаза на тази война ще свърши и тогава ще има едно разделение между руския свят и останалите. Тогава дългата игра ще е къде да се позиционират разни стратегически производства и къде ще се живее по-добре, каза Хампарцумян.

Хампарцумян е на мнение, че България трябва да стане предсказуем партньор.

Целият свят ни гледа като никога. Правителството трябва да почне да дава политически знаци като изгонването на Митрофанова. Започнат ли с тях, то икономиката и парите ще дойдат. Политиката е това, че трябва да се взимат адекватни решения, които са непопулярни. ако някой иска кариера – да не става политик, а да ходи да работи в корпорация или да е адвокат, каза Хаджигенов.
Помощта трябва да е фокусирана и лимитирана във времето. Трябва да се помага за оцеляването и после да се разчита на адаптивността и креативността, а не да се слагат тавани и декрети на пазара, каза още банкерът по повод вдигащите се цени на основни стоки и услуги.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преслава и Константин разбиха всички класации (ВИДЕО)

Половин милион гледания за по-малко от денонощие направи в мрежата новата песен на Преслава и Константин. Очертава се “Сладкото зло“, както е заглавието на песента, да се превърне в топхит на идващия сезон. За по-малко от час дуетът на звездите заля социалните мрежи, почти нямаше профил, от който видеото да […]