Хаос в Кабул, талибаните са превзели президентския дворец

NetNews

Телевизия "Ал Арабия", цитирайки афганистански медии, съобщи, че талибаните са влезли в президентския дворец в Кабул, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС. Талибаните били казали, че до няколко часа изцяло ще поемат управлението на столицата.

Правителството на Афганистан обаче не потвърждава информацията, че президентският дворец е под контрола на бунтовниците. Френското министерство съобщи, че Франция е решила да премести посолството си в Афганистан близо до летището, предаде Ройтерс. Мисията ще продължи да работи по евакуацията на френските граждани от Афганистан. В следващите часове в Обединените арабски емирства ще бъдат прехвърлени френски военни и техника, за да може да започнат първите евакуации в Абу Даби.

Съобщено бе и за прехвърляне на и.д. американския посланик в Кабул от посолството на летището. Американското посолство предупреди обаче, че ситуацията със сигурността в столицата се променя много бързо, включително на летището, откъдето се съобщава за стрелба, докато там върви евакуация на по-голямата част от американския персонал в Кабул. Американските граждани са посъветвани да потърсят къде да се укрият.

Германия затвори посолството си в Кабул и готви извеждане на дипломатите си от Кабул. Германските граждани са приканени да напуснат Афганистан заради влошаването на обстановката, предаде ДПА.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември, съобщиха от общината. Фестивалът на духовата музика ще е част от празника на Берковица – Рождество Богородично. В надсвирването ще участват 10 духови оркестъра от цялата страна, които ще представят свои емблематични изпълнения. На 4 […]