Харалан Александров: Борисов и Трифонов могат да върнат страстта в парламента

NetNews

Имаме двама ярки актьори на политическата сцена – Бойко Борисов, който ще бъде страховит лидер на опозицията, и Слави Трифонов, който се очаква да поеме инициативата и да създаде работещо управление. Това посочи социалният антрополог Харалан Александров.

Той очаква техните вербални обмени да бъдат изключително забавни, а парламентарният живот да е зареден с повече страст.

"Голямата дилема е между тяснополитическия интерес, лидерския интерес на различните актьори и националния интерес. Тази дилема винаги е стояла, но новата ситуация много остро ще я експонира", каза Александров пред Bulgaria on air.

Той е на мнение, че словесното надиграване и демонстриране на превъзходство работи добре в предизборна ситуация, но сегашният момент изисква "промяна на режима".

"Сега рязко трябва да променят режима и да минат в режим на "скучни неща" – да се постигне минимално съгласие какво ще се случи следващите месеци и да се сформира що-годе устойчиво управление", подчерта социалният антрополог.

"Ако се случи второто, вероятно ще влезем в задълбочаваща се криза, всички ще излязат по-слаби и най-големите щети ще ги отнесат гражданите", отбеляза още Харалан Александров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Меган и Хари започват работа по първия си сериал за Нетфликс

Меган Маркъл и принц Хари обявиха темата на първите епизоди, които ще продуцират за стрийминг платформата Нетфликс. Документалната поредица ще бъде посветена на игрите за ранени ветерани Invictus Games, създадени от принц Хари през 2014 г. Епизодите ще проследят подготовката на атлетите за игрите, които ще се проведат в Хага, […]