Харви Уайнстийн не се признава за виновен

NetNews

Бившият холивудски продуцент Харви Уайнстийн не се призна за виновен по обвинения в Лос Анджелис в сексуални посегателства, заяви прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

69-годишният Уайнстийн се яви за пръв път пред съда в Лос Анджелис след като във вторник беше екстрадиран от Ню Йорк, където излежаваше 23-годишна присъда за изнасилване и други сексуални престъпления. Той влезе в залата в инвалидна количка.

В Лос Анджелис срещу него има 11 обвинения в посегателства срещу жени между 2004 и 2013 г. Ако бъде признат за виновен, Уайнстийн може да прекара остатъка от живота си в затвора. Присъдата му по всичките 11 обвинения може да стигне до рекордните 140 години затвор.

След като не се призна за виновен чрез адвоката си, Уайнстийн беше оставен под стража до следващото изслушване по делото на 29 юли, съобщи окръжната прокуратура на Лос Анджелис.

Експродуцентът отрича да е имал сексуални контакти без съгласието на отсрещната страна и обжалва нюйоркската си присъда. Адвокатите му възразиха срещу екстрадирането му в Калифорния с аргументи, че клиентът им страда от диабет и има проблеми със сърцето, гръбначния стълб и зрението.

Уайнстийн беше един от най-влиятелните филмови и телевизионни продуценти в Холивуд преди през 2017 г. да му бъдат повдигнати обвинения, след като над 80 жени отправиха твърдения срещу него за непристойни сексуални действия.

Той е съосновател на филмовото студио "Мирамакс", чиито хитови филми включват "Влюбеният Шекспир" и "Криминале".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пореден водач с положителен тест за наркотици

Тридесет и две годишен шофьор е спипан да управлява автомобил под въздействието на наркотици. Вчера, 21 юли, около 20.00 часа на ул. „Димитър Благоев“ в Ямбол е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А-4”. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, техническото средство е реагирало положително за амфетамин. […]