Хванаха мафиот чрез кулинарно шоу

NetNews

Желанието на един беглец от италианския гангстер да покаже готварските си умения успя да го вкара в затвора след седем години бягство. Италианската полиция проследи 53-годишния Марк Ферен Клод Биарт чрез кулинарни видеа, качени от него в YouTube. Въпреки че мафиотът умело крие лицето си, той така и не се сеща, че трябва да прикрие татуировките на тялото си. Предполагаемият член на престъпната банда "Ндрангета" беше арестуван в Доминиканската република миналата сряда и сега е екстрадиран обратно в Италия, пише Флагман.

Според съобщенията на полицията Биарт е водил спокоен живот в град Бока Чика. Той бяга от властите от 2014 г., когато е бил издирван от полицията за предполагаем трафик на кокаин в Холандия от името на клана Качиола от мафията "Ндрангета". "Ндрангета" се счита за една от най-мощните организирани престъпни групи в света, тъй като контролира по-голямата част от кокаина, влизащ в Европа. Тя е базирана в Калабрия, регионът, който е върхът на "обувката" на Италия.

Предполагаемият бос на клана, Луиджи Манкузо, на 66 години, е известен като "Чичото". Други членове са с прякори като "Вълкът", "Дебел" и "Блонди". Всички те сега са изправени пред съда в най-мащабния процес срещу мафията, който Италия е виждала от десетилетия. Има 355 предполагаеми мафиоти и корумпирани служители, на които са повдигнати обвинения след продължително разследване на групата "Ндрангета".

Повече от три часа бяха четени имената на подсъдимите в първия съдебен процес, съобщи тогава агенция Франс прес. Обвинителният лист включва убийство, трафик на наркотици, изнудване и пране на пари. Очаква се над 900 свидетели да дадат показания на процеса, който започна през януари и ще продължи две години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сакалиев: Изненадан съм от бързата смяна в ЦСКА, дано оставят Любо Пенев да работи

Бившият играч на ЦСКА и настоящ треньор Стойко Сакалиев беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира треньорската смяна при "червените" където на поста застана Любо Пенев. "Изненадан съм от тази бърза смяна на Акрапович, доста изненадваща новина, той работи в отбора 3 месеца, […]