Хитър трик за скоростно белене на чесъна (ВИДЕО)

NetNews

Всички много добре познаваме многобройните и важни ползи от чесъна, познати от десетилетия. И тук не говорим само за приложенията му в кулинарията. Нашите баби често са го ползвали да лекуват болести и настинки.

Но случвало ли ви се е да изпитвате ужас при мисълта, че трябва да белите скилидките чесън?

Каквото и да сте правили, то е било напълно погрешно и цял живот сме допускали сериозна грешка при беленето на чесъна, пише jenata.blitz.bg.

Една хитра мадама от Канада на име Валентина публикува видео, в което показа как това става само за секунди. Валентина сподели, че често готви корейски ястия, в които чесънът е много важна съставка. За да не се мъчи с беленето на скилидките чесън тя е усвоила уникален трик.

Момичето записа видео и го качи в Youtube, а кадрите ѝ се превърнаха в истински хит и събра стотици хиляди харесвания и милиони гледания.

За да обелите чесън само за 20 секунди имате нужда само от остър нож. Пъхнете го по средата на скилидката и я издърпайте към себе си, като тя е готова вече за консумация, а след това внимателно и бързо извадете люспичките.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Станимир Стоилов: Засега си свършихме си работата в първенството, сега мислим за финала

Наставникът на Левски, Станимир Стоилов, похвали играчите си за постигнатата много важна победа с 1:0 при визитата на Черно море в пореден мач от плейофите в efbet Лига. Той допълни, че „сините“ трябва да играят с по-голяма увереност на финала за Купата на България срещу ЦСКА. „Изключително важна победа като […]