Всички много добре познаваме многобройните и важни ползи от чесъна, познати от десетилетия. И тук не говорим само за приложенията му в кулинарията. Нашите баби често са го ползвали да лекуват болести и настинки.
Но случвало ли ви се е да изпитвате ужас при мисълта, че трябва да белите скилидките чесън?
Каквото и да сте правили, то е било напълно погрешно и цял живот сме допускали сериозна грешка при беленето на чесъна, пише jenata.blitz.bg.
Една хитра мадама от Канада на име Валентина публикува видео, в което показа как това става само за секунди. Валентина сподели, че често готви корейски ястия, в които чесънът е много важна съставка. За да не се мъчи с беленето на скилидките чесън тя е усвоила уникален трик.
Момичето записа видео и го качи в Youtube, а кадрите ѝ се превърнаха в истински хит и събра стотици хиляди харесвания и милиони гледания.
За да обелите чесън само за 20 секунди имате нужда само от остър нож. Пъхнете го по средата на скилидката и я издърпайте към себе си, като тя е готова вече за консумация, а след това внимателно и бързо извадете люспичките.