Хищническите амбиции на Путин няма да спрат с Украйна, следващата мишена може да е Казахстан

NetNews

Русия с нейните хищнически амбиции няма да спре с Украйна. Следователно други държави вече трябва да се подготвят за предстоящата атака на Путин, каза Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, предаде агенция УНИАН.

На 24 февруари Русия започна непредизвикана пълномащабна инвазия срещу Украйна. Според Данилов руският агресор може да атакува и други държави, като посочи Молдова и Казахстан като потенциални нови мишени на Владимир Путин.

„Сигурен съм, че тази война няма да спре в Украйна. Сергей Лавров каза онзи ден, че казахстанците и молдовците са братя. Пригответе се, братя казахстанци и братя молдовци“, каза Данилов. През последните дни руснаците продължават да ескалират напрежението в Приднестровието. Руският агресор се опитва със сила да превземе чужди държави, погазвайки всички международни закони и извършвайки военни престъпления. Москва твърди, че руснаците и украинците са един братски народ, но въпреки това руската армия избива по брутален начин цивилното население на Украйна. Сред жертвите на руските окупатори има и много деца.

Олексий Данилов заяви още, че „Украйна е в състояние на война от 30 години“. Той припомни, че бившият руски президент Борис Елцин е „посегнал на Крим“. „Ние сме във война от 30 години. Русия никога не е искала да ни остави на мира. Дори Елцин още тогава посегна на Крим и каза, че това не е съвсем наша територия“, каза Данилов. Той смята, че войната на Русия срещу Украйна ще бъде „дълга“ и горещата фаза на руската агресия няма да приключи през май. По думите му краят на войната зависи от украинските войници и помощта, която получават те от западните си партньори.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Беларус започна изненадващи учения

Армията на Беларус започна изненадващи военни учения за проверка на бойната ѝ готовност, съобщи агенция ТАСС, като цитира военното министерство на Минск. Според ведомството ученията не представляват заплаха за съседните държави, нито за европейската общност като цяло, предаде БНР. Беларус е основен съюзник на Русия във войната в Украйна, като […]