Хотел анулира всичките си резервации, за да приюти бежанци

NetNews

Четиризвезден хотел във Великобритания е анулирал всичките си резервации, включително и няколко сватби, за да приюти над 100 бежанци от Афганистан, предаде NOVA.

Сградата е оборудвана със спа, сауна и фитнес зала. Анулирането на резервациите става след като британското правителство се съгласи да приюти 20 000 разселени афганистанци. Очаква се новопристигналите да останат в луксозните хотелски помещения поне шест месеца, тъй като Министерството на вътрешните работи, местните власти и служби обработват документите на стотици бежанци.

Говорител на хотела каза, че всичките 90 стаи в хотела са заети от Министерството на вътрешните работи, а бежанците са започнали вече да пристигат. Според данни на здравните власти в момента около 10 000 бежанци са поставени под карантина в хотели, където ще трябва да останат поне 10 дни, тъй като Афганистан е в червения списък на Великобритания за пътуване. Държавата подпомага хотелите с карантинирани, като в около 100 хотела са настанени над 2000 мигранти, предимно от Афганистан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конституционният съд иска от президента декларация за гражданството на Кирил Петков

Президентът трябва да представи в Конституционния съд декларацията, подадена от Кирил Петков, че няма друго гражданство освен българско, преди да стане служебен министър на икономиката. Това определи КС днес, след като допусна делото за гражданството на Петков, съобщи в. "Сега". Делото беше образувано по искане на ГЕРБ, след като ИТН […]