Христо Иванов: Ако това е позицията на Трифонов, отиваме на избори

NetNews

Ако "Има такъв народ" запази позицията си да се заема с ролята на опозиция, т.е. да не подкрепи кабинет, излъчен от третия мандат, то тогава няма друг изход, освен да се отиде на предсрочни избори.

Това каза преди заседанието на парламента днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

В сряда за пореден път лидерът на ИТН заяви, че партията му остава категорично в опозиция, т.е. няма да подкрепи правителство, излъчено от третия мандат.

За да има въобще разговори за съставяне на кабинет, то зависи кому ще бъде връчен третият мандат, категоричен бе Иванов. От "Демократична България" нееднократно посочиха, че няма да подкрепят правителство, ако то бъде съставено с мандат на БСП. "Важно е обаче да има такива разговори, ако се надяваме здравият разум да надделее", посочи Иванов.

Предсрочните избори обаче са много лош вариант за държавата, смятат още от "Демократична България".

Малко след Христо Иванов, Тошко Йорданов от ИТН потвърди думите на лидера си от вчера: Има два вариант – или предсрочни избори, или останалите партии със 170-те си гласа да съставят кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За пиратството в бизнеса

Изследване на Банчо Банов, Финансов експерт В песента „Комшулук“ на трио НЛО се пее: „Бизнесът е с правила железни“. Тук трябва да поясним – има почтен бизнес, дългосрочен, по добри практики и правила. Но има и бизнес основан на законите на пиратството: „Грабѝ и плячкосвай!“ Този бизнес добре е описан […]