Христо Иванов: Гешев е в институционална невменяемост

NetNews

Гешев е поставен от американските партньори на България в институционална невменяемост, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в “Неделя 150” по БНР в коментар за санкциите на САЩ по закона "Магнитски".

"Санкциите показват, че България е разглеждана от своите най-близки партньори като държава, чиито институции – най-вече прокуратура и служби за сигурност, са с ограничена вменяемост, за пореден път са обявени във фалит", каза още Иванов.

Той отново призовава главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка и го окачестви като все по-голям проблем на българската държавност. "Той и Цацаров са хора, които обслужват българската мафия. Те носят отговорност за този огромен погром върху българската репутация”, категоричен е Иванов.

Той определи действията на САЩ като приятелска реакция на пробуждащото се българско общество и припомни, че фактологията, заради която се налагат санкциите, е известна благодарение на българските журналисти.

“Има дългогодишно натрупване на информация, че Пеевски и Божков са давали подкупи. Прокуратурата е проверявала тези данни и е разполагала с тях, но си е затваряла очите. Големият въпрос е кога тези имена ще бъдат произнесени от нов прокурор”, каза Иванов. Той посочи и ролята на политиците, които следва да назовават проблемите с истинските им имена.

“Ние забравихме да говорим за влизане в Шенген, за това, че бяхме приети в банковия съюз, за да бъдем използвани като среда за опит да се лекува българската финансова система. Също така и фактът, че България не може да излъчи своята бройка прокурори за европейската прокуратура. И стигайки до безпрецедентните санкции по закона “Магнитски”, всичко това показва, че България не може да бъде адекватен партньор”, каза Христо Иванов.

На въпрос какво предстои след изборите на 11 юли Христо Иванов заяви, че страната е в процес на дълбинна промяна и разместване на пластовете, който очаква да приключи чак на местните избори.

“Минаваме през период, в който цялостно се преструктурира българското политическо пространство. Най-важното обаче е, че доверието към “Демократична България” расте, защото хората разбират, че без нас е невъзможно управление на промяната. “Демократична България” се явява на тези избори с обръщение към българските избиратели да ни дадат мандат, за да можем да гарантираме дълбока промяна и да си върнем надеждата да имаме по-добро бъдеще”, заяви Христо Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Тодор Кантарджиев: От оперативния щаб пари не съм взимал

"От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал, ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората", това заяви в „Неделята на NOVA” проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ. За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да […]