Христо Иванов: Излизаме от дългогодишна склероза на българската демокрация

NetNews

Според съпредседателя на "Демократична България" – Христо Иванов, днешните изборни резултати показват, че макар и трудно, започва да се очертава една по-добра България.

"Борисов може да продължи да печели избори с корупционната си машина, но може да загуби властта. Българите трябва да се освободят от страха от тази машина и да има промяна“, коментира той, предаде Bulgaria ON AIR.

Според Иванов, въпреки хаоса на ЦИК, плашеното и мачкането от страна на управляващите, българите излизат и си искат гласа, а българите патриоти по цял свят се редят на опашки, за да гласуват.

"БСП губи централно място, ДПС повече не може да играе ролята на този, който определя задкулисието. Самият факт, че дишаме във врата на ДПС показва, че ние можем да ги изместим като онази политическа сила, която може да наложи дневния ред“, посочи Иванов.

Той призна, че има вариант този парламент да се разпадне, което обаче според него не е опасно. "Управлението не може да е самоцел, а това е излизане от дългогодишна склероза на българската демокрация. Това го виждаме и в други страни – минаването през няколко избора и счупването на пейзажа“, коментира лидерът на "Демократична България".

"Преди да се говори за коалиция трябва да се видим всички, които сме влезли в този парламент и да гласуваме против мандата на Бойко Борисов. Едва тогава идва разговорът за съвместни действия“, обобщи Христо Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

12 малкоизвестни факта за зърната на женските гърди

Две малки петна на гърдите, които влудяват мъжете, а за жените е приятно да бъдат докосвани, галени, целувани…В тях се крият много повече „тайни“, за които може и да не подозирате. Тези трогателни розови кръгчета ги притежава всеки човек и развитието им започва дори по-рано от половите органи, пише dnesplus.bg. […]