Христо Иванов призова за лустрация от Тюркян чешма

NetNews

На годишнината от трагичните събития в Могиляне лидерът на Демократична България Христо Иванов и негови колеги отдадоха почит пред жертвите на т.нар. “възродителен процес” на Тюркян чешма.

Ето какво написа той на страницата си във Фейсбук:

"Днес, на годишнината от трагичните събития в Могиляне, заедно с мои колеги отдадохме почит пред жертвите на т.нар. “възродителен процес” на Тюркян чешма – знаково място за бруталните репресии по време на насилственото преименуване, извършено от комунистическия режим. Това е едно от най-уродливите престъпления на тоталитаризма и ДС. Българската демокрация е невъзможна без паметта за тоталитарното насилие и без волята за неговото осъждане.

Големият идеал за свободна европейска България може да бъде постигнат само ако преодолеем разделенията, поддържани и експлоатирани от ченгетата, и изградим бъдеще, в което законът е един за всички, така като и България е една за всеки от нас. Това не може да стане без лустрация и решително прекратяване на влиянието на мрежите на ДС, които са в основата на корупционното овладяване на българските институции от мафията".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха мъртва и осакатена светска лъвица

В обедните часове на 22 декември в Москва е намерено тялото на жена, като то е изглеждало по такъв начин, че самоличността ѝ не е можело да бъде установена в продължение на няколко часа, съобщават световните издания, цитирани от "Блиц". По-късно се изяснило, че починалата е 45-годишната Ирина Шафирова, която […]