Цветлин Йовчев: Броят на подслушваните се преучвеличава

NetNews

Бившият вътрешен министър и някогашен шеф на ДАНС Цветлин Йовчев коментира темата с полицейското насилие у нас, цитиран от БНР.

По думите му проблем е, че никой не се е опитал да стигне до същността на проблема – защо се стигна дотам.

"Истината е, че имаме дълбок проблем, поредица проблеми, които намериха проявление в тази ситуация. Подбора на хора, обучение и тренировки, организация на такива мероприятия. Интегритет на служителите – да имат ясна ценностна рамка, ясни професионални цели, към които да са лоялни и съпричастни. Това нещо липсва… Агресията на полицаите е провокирана от това, че тези хора не са подготвени. Вероятно преди това те самите са били обект на агресия. Ако операцията беше добра организирана, нямаше да се стигне до тази ситуация".

Йовчев смята, че когато по такава тема започват политически боричкания, винаги ефектът е нулев и оказва негативно влияние върху системата.

Мнение на Цветлин Йовчев за подслушванията по време на протестите е, че има преувеличаване за броя на хората, които са станали обект на това, а за бъдещето на парламента и на евентуално правителство – вероятностите "за" са все по-малко.

"Не съм очаквал да има такова инфантилно политическо поведение".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА в групите на Лигата на конференциите - мисията е възможна

След първия мач между Виктория Пилзен и ЦСКА от Лигата на конференциите, преобладаващото мнение сред феновете на "червените" бе, че любимият им тим е играл инертно и плахо в този двубой. И са прави. Това обаче не беше чак толкова изненадващо, защото винаги, когато наш отбор отива да играе навън […]