Центърът за анализи и маркетинг с проучване: ГЕРБ – 23,8%, ИТН – 20,9%, БСП – 18%

NetNews

Резултатът от изборите на 11 юли ще повтори този от вота на 4 април и в новото Народно събрание ще влязат същите 6 партии. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг.

ГЕРБ остава първа политическа сила с 23.8% от гласовете на хората, за "Има такъв народ" биха гласували 20.9 на сто, БСП са трети с 18 процента, "Демократична България" с 11.4, ДПС с 10.5 и "Изправи се! Мутри вън!" с 4.4. Патриотичните организации са тествани поотделно и затова коалиция между ВМРО и НФСБ би събрала 3.2%, а "Воля" – 0.5.

Според социолога Петър Живков от Центъра за анализи и маркетинг дори и обединени, както ще се явят на изборите трите организации под името „Българските патриоти“, пак няма да прескочат 4-процентната бариера.

"Развръзката на изборите тепърва предстои и резултатът на изборите зависи от това какво тепърва ще се случи в оставащия период до изборите, като тук се има предвид както поведението на политическите партии, така също и действията на служебното правителство", заяви той пред БНР.

Изследването е проведено в периода 14-21 май и е реализирано със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Има такъв народ“ с поредица от срещи в Ямболско на тема "Земеделие, животновъдство и гори"

Срещи на тема "Земеделие, животновъдство и гори" организира ПП „Има такъв народ“ на 29 и 30 май 2021г. в Елхово, Бояново, Гранитово и Ямбол, съобщават от партията. Срещата - дискусия ще се проведе с представители на бранша, които ще имат възможност да поставят лично своите въпроси пред Златомира Мострова, Пламен Абровски и Владимир Русев – народни представители в 45-то Народно събрание от ПП “Има такъв народ“.