Церемонията за годишнината от гибелта на Левски в София ще бъде в само с участието на гвардейци

NetNews

С възпоменателна церемония и поднасяне на цветя и венци пред паметника на Васил Левски в София ще бъдат отбелязани 148 години от гибелта на Апостола. Тази година заради пандемията церемонията ще е различна – само с участието на гвардейци и без речи на политици, като целта е да няма струпване на много хора на едно място, уточнява БНР.

През целия ден пред паметника на Апостола в столицата от 10 до 20 часа ще има почетен караул от Националната гвардейска част.

В 17 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски. Половин час по-късно камбаните на църквата и на катедралата "Свети Александър Невски" ще бият по повод възпоменанието. В 17,45 пред паметника на Васил Левски ще се проведе гвардейска церемония. Ще бъде запален жертвен огън и гвардейци ще поднесат цветя пред паметника от името на институциите без присъствието на техни представители. Заради противоепидемичните мерки ще бъде изпълнен само елемент от ритуала-възпоменание, който се провежда ежегодно на 19-и февруари.

Българското национално радио ще предава пряко възпоменателната церемония. Началото е 15 минути преди 18 часа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свободните демократи на Софиянски и Съюзът на комунистите са в коалиция за вота

Една от любопитните формации, допуснати от ЦИК до участие на парламентарните избори на 4 април, е коалиция, наречена "Граждани от Протеста", разкрива offnews.bg. На пръв поглед обединението е от типа "орел, рак и щука". В него рамо до рамо са партията, основана от бившия син кмет на София Стефан Софиянски […]