ЦИК активира симулатор за машинно гласуване, на последния вот устройства имаше в 159 секции в Ямболско

NetNews

На сайта на Централната избирателна комисия вече е достъпен „Симулатор за машинно гласуване“. Той може да се тества от хора в и извън страната. През ноември м.г. в 159 секции в Ямболско се гласуваше с такива устройства.

За разлика от последния парламентарен вот през ноември, който бе съчетан с избори за президент и вицепрезидент, сега гласуването е по-улеснено.

Симулаторът може да бъде използван неограничен брой пъти от всеки желаещ да възпроизведе основните операции за упражняване на вот с устройствата. Можете да направите тест ТУК.

Припомняме, че машинното гласуване ще бъде прилагано във всички секции с над 300 избиратели. В по-малките секции – с хартиени бюлетини. На предишните избори в област Ямбол се гласуваше с машини в 159 секции.

Симулаторът е част от разяснителната кампания за гласуване с машините, провеждана от ЦИК. Обявена е и обществена поръчка за адаптиране на досега използваните разяснителни аудио и видеоматериали, както и плакати, свързани с вота.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Заплашиха ме да си затварям устата за газа

„Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите далавери, осъществени през посредници. Съобщението, предадено ми през познати, беше да спрем да правим разкрития по темата. Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма как да стане. За разлика от бившия зам.-министър на земеделието […]