Цитати и изводи: Томислав Дончев и участва ли ГЕРБ в управлението на Ямбол?

NetNews

„В парламентарната практика има два критерия коя политическа сила определя себе си като част от политическото мнозинство или опозиция: това е как е гласувано по отношение избора на кабинет и как гласува за държавния бюджет“, заяви Томислав Дончев днес в студиото на „Тази сутрин” по БТВ.

На фона на прясното вчерашно гласуване бюджета на Ямбол и досегашното поведение на ПП ГЕРБ – Ямбол от местните избори насам – отваряме дискусия по темата „Участва ли ГЕРБ в управлението на Ямбол?”.

За мнозина ямболлии отговорът е еднозначен. Включително за членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които още през есента на 2019 бяха свидетели на топлото и менторско отношение на лидера им Борисов към бъдещия кмет на Ямбол.

В такава посока е и позицията на БСП, които открито говорят за „коалиция в Общински съвет между „Пряка демокрация“ и ГЕРБ”. В публикация в местното партийно издание те задават въпроса „ГЕРБ ли задава тона на местното управление в Ямбол?”. Според БСП е скандално, че по време на бюджетната сесия „председателят на групата съветници на ГЕРБ унижи местната власт като демонстрира самочувствие, че инвестиционната програма е дело на тяхната партия”.

За „топла прегръдка” между „Пряка демокрация” и ГЕРБ в Ямбол навеждат и все по-упоритите слухове, че на водеща позиция в листата на ПП ГЕРБ в Ямбол ще бъде не друг, а Станислав Говедаров – общински съветник от формацията на кмета Валентин Ревански.

Остава открит въпросът: в Ямбол двете формации „Пряка демокрация” и ПП ГЕРБ имат ли собствени физиономии или границите започват осезателно да се размиват? И какво мислят за това техните избиратели?

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивши шефове в ГДБОП на съд за подкупи от наркодилъри срещу протекции

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу бившия началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков. и бившия началник сектор в същия отдел Кирил Ванков Това съобщиха от държавното обвинение. Те са предадени на съд за това, че от началото на 2017 г. до 25.06.2020 г. в […]