ЦСКА загуби от Вердер в третата си контрола на австрийска земя

NetNews

ЦСКА отстъпи с 0:1 на немския Вердер (Бремен) в третата си контролна среща по време на лагера си в Австрия, играна на стадиона в град Цел ам Цилер.

През първото полувреме играта бе равностойна. В 11-ата минута армейците организираха първата по-сериозна опасност пред немската врата, когато топката бе центрирана в наказателното поле от ъглов удар. На далечната греда Юрген Матей стреля с глава, но над напречната греда. Нидерландският централен бранител на ЦСКА получи и още една голова възможност четвърт час след началото. Греъм Кери центрира от пряк свободен удар, а Матей отново бе изпуснат от защитата на Вердер, но стреля с глава покрай вратата.

В 38-ата минута Греъм Кери проби по десния фланг и стреля от границата на наказателното поле, но кълбото срещна външната страна на мрежата. Малко след това Брадли Мазику получи контузия и напусна принудително терена, а на негово място в игра се появи Митко Митков. Секунди преди края Хамза Чатакович стреля от дистанция, но стражът на Вердер успя да спаси. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме също започна равностойно. След десетина минути игра главният арбитър показа червен картон на футболист на Вердер, но на негово място влезе друг играч и немският тим продължи да играе с 11 души. Старши треньорът на "армейците" Любослав Пенев отново направи много промени в състава си през втората част, като в игра се появи и любимецът на "червената" публика Валентин Антов, който съвсем наскоро се завърна в отбора след като бе даден под наем в италианския елитен клуб Болоня.

В 74-ата минута новото попълнение Йоан Баи показа индивидуалната си класа. Французинът проби отляво и навлезе в наказателното поле. Последва удар, след който топката се отби от напречната греда и излезе извън пределите на терена. Определено в случая германският тим извади късмет и отново не допусна гол.

След още десет минути игра се стигна до корнер пред вратата на "армейците". След неговото изпълнение Йоханес Егещайн стреля силно с глава и не остави никакъв шанс на младия "армейски" страж Алекс Божев. По този начин немците успяха да вземат аванс в резултата.

До края на срещата "червените" натиснаха своя опонент и направиха няколко много добри атаки, но нямаха шанс пред гола и срещата приключи при резултат 0:1 в полза на Вердер (Бремен).

Следващата контрола на ЦСКА в Австрия е на 7 юни (сряда) от 19:00 часа българско време, когато тимът ни се изправя срещу вицешампиона на Азербайджан Карабах. Двубоя може да наблюдавате на живо в ефира на Диема пsорт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Срещнахме театър в Народното събрание

"Не се избира правилно със сърце, а с разум. Затова разчитаме да гласуват за нас избиратели, не симпатизанти, фенове. В 45-то Народно събрание се срещнахме с едно театро от страна на ГЕРБ, БСП и традиционните партии", това заяви в „Неделята на NOVA” Филип Станев, водач на листата на "Има такъв […]