ЦСКА започна предсезонната си подготовка с победа

NetNews

ЦСКА победи с 1:0 Вакер (Инсбрук) в първата си контролна среща на австрийска земя. Проверката се игра на стадиона в град Фулпмес. Защитникът Юрген Матей вкара победното попадение за "червените" в 56-ата минута. Треньорът Любослав Пенев пусна титуляри две от трите нови попълнения – Йоан Баи и Хамза Чатакович.

Още в началото на мача "армейците" притиснаха съперника, воден от треньора Даниел Бирофка – бивш съотборник на Димитър Бербатов в Леверкузен.

В третата минута Георги Йомов подаде с глава към Бисмарк Чарлс в наказателното поле, който стреля със задна ножица, но встрани от целта. В 12-ата Мено Кох бе принудително заменен от Пламен Гълъбов. Нидерландецът пострада при сблъсък с противник.

В 38-ата минута новото попълнение Йоан Баи се озова сам срещу вратаря на Вакер и стреля, но ударът му мина встрани от вратата. До края на първото полувреме още шансове се откриха пред Георги Йомов, Хамза Чатакович и Бисмарк Чарлс, които пропуснаха и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част Любослав Пенев направи много промени и до края на мача в игра влязоха всички футболисти, които бяха записани сред резервите. ЦСКА продължи да атакува и да бъде по-агресивният отбор и в 56-ата минута заслужено откри резултата. Тиаго Родригес изпълни ъглов удар отдясно на противниковия вратар и Юрген Матей бе най-съобразителен във въздуха, насочвайки топката с глава в мрежата на австрийския тим – 1:0.

До края "червените" продължиха да контролират събитията на терена, но повече попадения не паднаха. Следващата контролна среща на ЦСКА е насрочена за 30 юни (сряда) – срещу гръцкия гранд Олимпиакос. Двубоят е от 19:00 часа българско време (18:00 часа местно) и ще се играе на стадиона в град Швац.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сийка Милева: Г-н Рашков извършва хибридна пропаганда

„Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че Прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки. Разпространението на подобни неверни и манипулативни твърдения от страна на вътрешния министър г-н […]