Цял живот сме рязали тортата по неправилен начин

NetNews

Коледните и Новогодишни празници вече минаха, но има още куп поводи за празненства. Именни дни, рождени дни и какво ли още не. Всички знаем, че често пъти на подобни весели събирания има много хора и обикновено само една торта.

Но с голяма торта има един проблем – как да я нарежете така, че парчетата да изглеждат големи, нормални и удобни за ядене? Че и да стигнат за всички.

Е, от jenata.blitz.bg предлагат невероятен трик:

За целта ще ви трябват купа (чиния), чийто диаметър ще бъде около половината от тортата, тоест, ако имате торта с диаметър 40 см, вземете купа (чиния) с диаметър 20-25 сантиметра.

С подходящата купа (чиния) маркирайте кръга в центъра на тортата. Просто леко го оградете. Сега трябва да изрежете този кръг с нож. Така че оформяте две части на тортата, която вече прилича на кекс с дупка в центъра.

Нарежете външния кръг на парчета. След това централният кръг също се нарязва на 6 или 8 части, както обикновено.

Това е всичко! Всеки ще получи нормално парче, което няма да падне върху чиния му щом го поднесете.

Вижте как се прави това във видеото:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият DS 4 - премиум хечбек с интересен дизайн

След като през 2015 година, DS започна съществуването си като отделна марка, те представиха няколко интересни модела с различен дизайн спрямо това което сме свикнали да виждаме от останалите. В момента гамата на DS включва в себе си двете SUV-та DS3 Sportback и DS7 Sportback,премиум седанът DS 9, а от […]