Чавушоглу: Турция е отворена за преговори с Швеция и Финландия за влизане в НАТО

NetNews

Турция е отворена за преговори с Швеция и Финландия относно присъединяването на двете северни страни в НАТО. Това заяви външният министър на югоизточната ни съседка, Мевлют Чавушоглу, при срещата на първите дипломати на страните от пакта в Берлин.

Чавушоглу обаче допълни, че „мнозинството от турците“ не би искало приемане на Швеция и Финландия, защото те подкрепят „терористичната организация ПКК“.

До момента Анкара е единственият член на пакта, който изразява резерви относно бързо приемане на Стокхолм и Хелзинки. По-рано през седмицата институции и в двете страни подкрепиха влизане в НАТО. И в двете страни общественото мнение е в полза на присъединяване след началото на войната в Украйна.

По-рано в Германия приключи среща на външните министри на страните от Г-7. Представителите на най-развитите индустриални държави обявиха, че няма да признаят промяна в териториалните граници на Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Може ли един хляб са стане 5 лева

Почти с 50 процента са поскъпнали цените на закуските и хляба за последните 9 месеца. Очаква се през есента пшеницата да струва двойно повече, предаде БНТ. Производителите продължават да настояват за отпадане на ДДС върху хляба и хлебните продукти, но засега в коалицията няма единно мнение по този въпрос. Наблюденията […]