Челси не остави никакви шансове на Кристъл Палас

NetNews

Челси спечели безкомпромисно лондонското дерби срещу Кристъл Палас с 4:1 и се изкачи до четвъртата позиция в класирането. "Сините“ са с 54 точки, на две пред Ливърпул и Уест Хем. „Чуковете“ обаче са с мач по-малко. За успеха срещу Палас на два пъти Кристиан Пулишич се разписа, а по едно попадение добавиха Курт Зума и Кай Хаверц. Единственото попадение за „орлите“ бе дело на Кристиан Бентеке.

От самото началото гостите от Челси владееха случващото се на терена и поведоха с два гола още преди десетата минута. В 8-ата минута Кай Хаверц отне топката от Еберечи Езе, комбинира с Калъм Хъдсън-Одой и с хубав удар прати топката в мрежата за 1:0. Секунди по-късно Челси удвои преднината си. Бен Чилуел бе изведен по крилото. Той намери Кристиан Пулишич, който от близко разстояние нямаше как да пропусне.

В 23-ата минута Хаверц се озова очи в очи със стража на домакините Висенте Гуаита, който много добре излезе, скъси ъгъла и не допусна трети гол в мрежата си.

Половин час игра след началото Курт Зума направи резултата класически. Бранителят засече центриране от пряк свободен удар на Мейсън Маунт и не остави шансове на Гуаита.

До края на първата част Челси продължаваше да атакува, но така и не стигна до четвърти гол. На два пъти след почивката Бен Чилуел имаше добри голови възможности, от които не успя да се възползва.

Така се стигна до 63-тата минута, когато Кристъл Палас върна едно от попаденията. В голмайстор се превърна Кристиан Бентеке, който засече с глава центриране отляво.

В 78-ата минута обаче Челси покачи на 4:1 и подпечата победата си. Рийс Джеймс центрира, Гари Кейхил не се намеси по най-добрия начин, а на далечната греда бе Пулишич, който вкара второто си попадение от началото на мача.

В 87-ата минута Хаверц можеше да направи победата на Челси още по-убедителна, но германецът стреля слабо и не затрудни Гуаита. Все пак Челси прибави ценни три точки в оспорваната битка за място в топ 4 и класиране за Шампионска лига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Украйна очаква среща с Германия и Франция

Срещата на Нормандската тройка може да се състои през следващата седмица. Това обяви съветникът на украинската страна в контактната група Алексей Арестович, цитиран от ТАСС. Очаква се в срещата да се включат висшите представители на Франция, Украйна и Германия. Очаква се потвърждение от Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Срещата трябва […]