Челси потвърди официално сделката с новия собственик

NetNews

От Челси официално потвърдиха, че са договорени условията по придобиването на клуба от консорциума на Тод Боели.

„Футболен клуб Челси може да потвърди, че са договорени условия за придобиване на клуба за нова група собственици, водена от Тод Боели, Клиърлейк Кепитъл, Марк Уолтър и Хансьорг Вис.

От общата направена инвестиция 2,5 милиарда паунда ще бъдат използвани за закупуване на акциите в клуба, като приходите ще бъдат депозирани в замразена банкова сметка в Обединеното кралство, с намерението да се дарят 100% от тях за благотворителни каузи, както е потвърдено и от Роман Абрамович. За целта, за подобен превод ще се изисква одобрение от правителството на Обединеното кралство.

В допълнение, предложените нови собственици ще ангажират 1,75 милиарда паунда за допълнителни инвестиции в полза на клуба. Това включва инвестиции в стадион „Стамфорд Бридж“, академията, женския отбор и продължаващо финансиране на фондация Челси.

Очаква се продажбата да приключи в края на май, след всички необходими регулаторни одобрения. Дотогава ще бъдат предоставени повече подробности“, пишат от клуба.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Chelsea FC (@chelseafc)

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

85 свободни места за гвардейци

„Общо 85 са вакантните места за гвардейци. За съжаление, до момента са получени само 17 комплекта документи на желаещи да участват в конкурса, който ще се проведе на 26-и и 27 май“. Това каза в интервю за БТА полк. Кънчо Иванов – командир на Националната гвардейска част. „Мисията на Националната […]