Ченчев: Нормално е БСП да има министри

NetNews

„Нормално е БСП да има министри, но за персонализацията им трябва да попитате в четвъртък, когато ние ще проведем заседание на нашия Национален съвет”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Иван Ченчев от БСП.

Той изрази лично мнение, че Корнелия Нинова трябва да остане на поста вицепремиер и министър на икономиката, тъй като мотивите за вота на недоверие са били „абсолютно несъстоятелни”, по думите му.

Твърденията за купуване на депутати Ченчев обясни с думите: „Това им е работата на опозицията – да всява смут”. Той призна, че политическият живот в страната е „развален” и подчерта, че причината са новите политически проекти. „Например Слави Трифонов е политически труп и това ще се види на изборите”, посочи Ченчев.

На въпрос защо БСП са променили тезата си за машинното гласуване и настояват за хартиени бюлетини депутатът отговори, че се вслушват в своите избиратели, особено в по-възрастните от тях. Според Ченчев така ще се повиши избирателната активност, ще се увеличат и гласовете за БСП. „При въвеждането на хартиените бюлетини искаме и засилен контрол. И ако има сигнали, те сериозно и адекватно да се разследват”.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Великобритания ще изпрати на Украйна 1 млрд. паунда военна помощ

Великобритания обяви, че ще пренасочи парите, които са били отпуснати за подпомагане на развиващите се страни да се справят с климатичната криза, и ще ги прехвърли на Украйна като част от кампания за военна помощ на стойност £1 милиард. Министър-председателят, Борис Джонсън, обяви това миналата седмица по време на срещата […]