Четвъртокласниците от ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол с отличен успех по български и литература на Националното външно оценяване

NetNews

Отлични резултати постигнаха четвъртокласниците от ОУ „Петко Рачов Славейков“, гр. Ямбол на Национално външно оценяване 2021 по Български език и литература. Това съобщи за НетНюз директорът на училището Илиана Бицова. Явилите се на изпита ученици са 92. Средната им оценка е Отличен 5.51.

Резултатите по български език и литература показват, че учениците имат добри знания от началните класове и демонстрират отработвани в годините умения – пренасяне на думи, строеж на думите, пунктуация в края на изречението и степенуване на прилагателни.

През тази учебна година националното външно оценяване в IV клас се проведе в нов формат. Целта е да се измерят резултатите, заложени в стандартите за общообразователна подготовка и в новите учебни програми при равнопоставеност на учениците на национално равнище. Изпитът по български език и литература включваше диктовка от аудиофайл, директно попълване на отговорите върху лист за отговори. Оценяването се проведе анонимно в електронна среда. Участваха оценители от цялата страна.

Възпитаниците на  ОУ „Петко Рачов Славейков“ са се справили и с изпита по математика. Там средната оценка е Много добър 4.60. Във висока степен са усвоени аритметичните действия и учениците успешно решават познати задачи – за лице на правоъгълник, разпознаване на прав ъгъл, текстови задачи.

От училището изказват благодарност и поздравления за всички ученици, техните родители, класните им ръководители: Таня Костова, Таня Георгиева, Снежана Василева, Виолета Господинова и учителят по целодневно обучение Маргарита Тодорова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пенсионер направи нереално бърз Москвич (ВИДЕО)

Жител на Одеса, с прякор чичо Вова, създаде уникален Москвич 2141, способен да остави зад себе си наточени автомобили като BMW M4, Porsche Cayenne и Audi S3! Но най-изненадващото е, че чичо Вова не сменя двигателя, а тунингова оригиналния мотор, като естествено, го променя основно. По-конкретно, в двигателя са монтирани […]