Четирима мъже остават в ареста за извършена телефонна измама

NetNews

По искане на Районна прокуратура в Шумен четиримата мъже, задържани за 72 часа за извършена от тях телефонна измама, остават в ареста, това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Районният съд в град Велики Преслав е уважил внесеното от прокуратурата искане и е наложил най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо четиримата обвиняеми – "задържане под стража". Трима от тях са добре известни на органите на реда и са осъждани, а един от тях има присъда и за измама.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

По данни на съдебната институция, обвиняемите успели да въведат в заблуждение по телефона две възрастни жени от село Веселиново на 28 юли, като ги убедили, че трябва да предоставят всичките си налични пари в помощ на полицията – за залавянето на телефонни измамници.

Потърпевшите събрали сумата от 1960 лева и я предали на непознат мъж, който бил задържан малко, след като взел парите, а село в област Велико Търново били задържани и другите трима мъже за измамата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разкриха гигантска лаборатория за синтетични наркотици

В южната част на Нидерландия полицията разкри най-голямата и най-професионална нелегална лаборатория за производство на синтетични наркотици метамфетамини, откривана някога в страната. Според полицейски доклад, декриптирането на съобщения в шифрован чат е помогнало на органите на реда да достигнат до престъпниците, пише БГНЕС. Нарколабораторията се помещава в два склада, разположени […]