Чудесата на Борисов в Кърджали или как предизборно се лъже най-много

NetNews

„Аз не мисля…Значи не бива да говориш, рече Лудият Шапкар” в „Алиса в страната на чудесата“.

Преди 24 часа Кърджали бе градът на чудесата, залят от нарцисоидните автохвалби и пищни обещания на Бойко Борисов, който още не вярва, че е политически пенсионер.

Препълнената зала на градския театър показа в целия ѝ блясък гербаджийската номенклатура, впила се като хидра в държавните структури.

Пред верните си партийци вождът изсипа реки от полуистини и лъжи, с които може да напълни още едно Водно огледало. Апропо, Борисов се похвали, че правителството му платило Водното огледало и открило граничния пункт „Маказа“, сиреч той е архитектът на тези два проекта.

Наистина не бива да говориш, ако не мислиш. Но ако си позволиш лукса да мамиш електората, добре е все пак да лъжеш с мярка. Защото и Водното огледало, и „Маказа“ са дело на правителството на БСП.

Но в страната на чудесата на ГЕРБ истината е дефицитна стока.

Обаче следващата му лъжа е достойна за „Гинес“: „В този край 130 години не е строена църква, а ние направихме цял манастир…“ Точно преди 20 години отец Боян Саръев построи храма "Св. Успение Богородично" и манастирския комплекс към него. И то с волните пожертвования на стотици миряни. Ала какво значение имат фактите за бившия премиер, демонстриращ през ден силната си набожност. Все пак да не забравяме – него са го галИли по главата три папи!

Трябва да си Лудият шапкар от „Алиса в страната на чудесата“, за да вярваш на Борисов. Но как да повярваш на опашатото му обещание за Околовръстния път на Кърджали, след като и в трите си премиерски мандата не го изпълни.

Финалният акорд в арията на лъжата бе хвалбата, че при управлението му сме „лидер на Балканите“, а той бил „балансьорът в отношенията с Турция“…

Колко България е лидер на Балканите се вижда тези дни, когато Словения, Сърбия, Албания, Гърция и Хърватия си позволиха неуважителни и язвителни забележки към София заради отказа ни да пуснем Скопие в ЕС.

А балансирането с южната ни съседка е синоним на национално унижение, след като Борисов предизборно полегна на килимчето на Ердоган, за да измоли гласове от българските изселници и следизборна коалиция с ДПС. Безкрайни бяха „чудесата“ в държавата на ГЕРБ. Бяха и никога повече няма да бъдат!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол - Републиканци в действие: Искаме работещо електронно управление, казва Андриян Обретенов

Една от нашите основни цели е България да има работещо електронно управление, изрази позицията си по темата кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България” в Ямбол Андриян Обретенов. Обретенов е от младите попълнения в листата на републиканците. Роден е през 1993 г., завършил е ямболската Гимназия „Васил Левски”, а впоследствие и Технически университет - Варна с професионална квалификация магистър инженер по мобилни и оптични комуникации. Понастоящем работи като инженер на електрически машини и апарати.