Чудесна новина за българския бизнес

NetNews

Антикризисната мярка 60/40 се удължава до септември 2021 г. На следващото заседание на Министерския съвет в сряда ще бъдат гласувани още 106 милиона лева за изплащане на добавката от 50 лева за пенсионерите и през януари. Това стана ясно след проведено работно съвещание на премиера Бойко Борисов с членове на правителството, предаде БНР.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева докладва, че мярката за затворени бизнеси „Запази ме“ ще се бъде трансформирана от 1 януари в 75 % от осигурителния доход на работниците и те ще получават повече средства. За новия дизайн на „Запази ме“ са предвидени 50 млн. лв.

Мярката 80/20 ще се финансира с европейски средства, като са целта от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ е реорганизиран ресурс в размер на 40 млн. лв. допълнително. „За мярката 60-40 догодина имаме 600 млн. лв., които ще стигнат да я продължим почти до месец септември, така че трябва да бъдат спокойни работодателите и служителите, че е има подкрепа от държавата“, категорична беше Сачева.

„С над 40 милиона лева ще подпомогнем малките и средните предприятия, като през декември са сключени 95 договори по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в малките и средните предприятия“ . Това докладва на премиера Бойко Борисов министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че в момента започва разплащането на лечебните заведения, които поддържат капацитет от 50% и над 50% от използваемостта на техните легла за пациенти с инфекциозни заболявания и с COVID-19. „В следващите дни, до края на годината, 50 милиона лева ще бъдат разплатени на повече от 50 лечебни заведения в страната. Това са основно големите университетски болници, структуроопределящите областни болници, някои общински болници и частни болници, които поддържат капацитет 50% и над 50% използваемост на леглата за лечение на пациенти с COVID-19”, докладва министърът на здравеопазването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма сигнали за нарушители в природен парк "Витоша"

„Горският път от Голи връх до Черни връх в природен парк "Витоша" се използва интензивно и е единственият възможен достъп до горската територия, но е забранено влизането с автомобили. Имаше няколко сигнала за достъп на високопроходими автомобили над хижа Алеко, посока Черни връх, но след излъчените репортажи, нямаме нови сигнали […]