Чуйте как подплашените руски моряци се опитват да избягат от байрактарите (аудиозапис)

NetNews

По-рано този месец украинските въоръжени сили съобщиха, че са унищожили с помощта на турски дронове „Байрактар“ руски катери в Черно море. Освен видеокадри, вече разполагаме и с аудиозапис от паниката на руските моряци, преследвани от безпилотните летателните апарати.

Радиопрехващането на записа е публикувано в InformNapalm. Руските окупатори продължават да търпят огромни загуби във войната срещу Украйна, която започнаха непредизвикано на 24 февруари. Катерите „Раптор“ на руските военноморски сили са били потопени край Змийския остров. Преди седмици флагманът на руския Черноморски флот – корабът „Москва“, също бе потопен, след като Украйна го порази с ракети „Нептун“.

На записа се чува как катерите на Русия се опитват да избягат от военни дронове на Украйна, които ги преследват по въздух, но неуспешно. Руските военнослужещи изпадат в ситуация, в която нямат изход, освен да се молят за помощ. Байрактарите поразяват корабите, а тактиката на руснаците е да опитат да се спасят, маневрирайки зигзаг. Един от руските моряци иска помощ по въздух, но такава не пристига. Ракетите успешно поразяват руските бързоходни катери. Известно е, че край Змийския остров са унищожени най-малко четири руски катера „Раптор“, разработени от Ленинградската корабостроителница „Пелла“ по поръчка на руския флот, както и десантен катер „Серна“.

Байрактарите, закупени от украинските сили от Турция, са изключително успешни и в атаките по наземни цели, като танкове. По гласа на военнослужещите може да се разбере каква паника и страх изпитват, когато знаят, че са станали мишена на тези смъртоносни дронове. По данни на Киев от началото на пълномащабната инвазия 26 650 руски военнослужещи са намерили смъртта си на украинска земя. Москва отказва да разкрие броя на убитите руски войници. Освен това са били потопени и 13 кораба/катера, разкри Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

?￐モоловнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний:

Сьогодні на світанку біля острова Зміїний було знищено два російські катери типу Раптор.

Працює #Байрактар.
Разом до Перемоги!?￰゚ヌᆭ pic.twitter.com/3wxlwjDtdx

— Defence of Ukraine (@DefenceU) May 2, 2022

«Зміїний.Точка неповернення рашиста» від ВМС ЗС України.

В районі українського острову Зміїний ударним безпілотним комплексом національного флоту „Bayraktar TB2“ було уражено десантний катер росіян проекту 11770 „Серна“ та два зенітних ракетних комплекси „Тор“.

Слава Україні?￰゚ヌᆭ pic.twitter.com/VqYJksxKge

— Defence of Ukraine (@DefenceU) May 7, 2022

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Случаят, при който дете се удави в канал в Стара Загора, не е прецедент

След трагичния инцидент в Стара Загора, при който 12-годишно момиче се удави в канал в града, се оказва, че това не е първи случай на удавени хора там. Местни жители си спомнят и за други хора, които през годините са ставали жертви на необезопасеното място. Детето се разхождало заедно с […]