Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне

NetNews

Не смятам, че правителството е под риск да се разпадне. Мисля, че БСП няма да излезе от правителството, защото с това ще загуби възможността да бъде част от обновлението на България и от изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и плановете за превъоръжаване и развитие на отбранителната ни индустрия. Това заяви пред News.bg бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов по повод утрешното извънредно заседание на Народното събрание, на което трябва да стане ясно дали ще окажем военна помощ на Украйна.

Аргументацията си за това, че коалицията няма да се разпадне, Шаламанов обясни с това, че България има изключително важни задачи за решаване и амбициозни цели, с които правителството било избрано в парламента. Правителството успешно ще премине предизвикателството, но предстоят и много други, очаква бившият служебен министър на отбраната.

Той счита, че депутатите ще гласуват да се окаже военна помощ на Украйна, тъй като това е волята на мнозинството от народните избраници, до голяма степен и в опозицията, с изключение на „Възраждане“.

Това е само един от трите елемента, които са необходими – заедно с това решение, трябва парламентът да ускори работата по приемане на програмата за превъоръжаване и създаване на инвестиционния фонд, да окуражи правителството за използване на инструмента на многонационалните сили за бързо укрепване на нашите отбранителни способности, докато получим новата техника и докато се освободим от старата техника, настоя Шаламанов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Седем процента от германците нямат имунитет срещу COVID

Около 7 процента от населението на Германия не е нито ваксинирано, нито преболедувало ковид, сочат оценки на германския Институт по вирусология „Роберт Кох“, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че въпреки това не може да се приеме, че останалата част от населението е еднакво предпазено. Във възрастовата група над 60 години, където […]