Шахтьор подчини Реал Мадрид на Олимпийския стадион в Киев (ВИДЕО)

NetNews

Украинският гранд Шахтьор Донецк порази за втори път испанския първенец Реал Мадрид в групите от Шампионската лига. Това се случи в Киев, след като Шахтьор надделя с 2:0 и така Реал регистрира втора поредна загуба в рамките на четири дни, след като загуби и в Ла Лига от Алавес.

И двете попадеие на стадион „Олимпийски” в Киев паднаха през втората част, след като Дентиньо откри в 54-ата, а Соломон в 82-ата оформи крайния резултат в полза на тима от украинската провинция Донбас. Така Шахтьор има седем точки, колкото има и Реал, но е на второто място поради по-добрите си показатели в преките мачове с „лос бланкос”. По този начин "белия балет" ще трябва да се бори за продължаването си напред в турнира, като задължително трябва победа в последния мач срещу Борусия Мьонхенгладбах. Още в петата минута Марко Асенсио нацели греда с удар отблизо. Украинците отговориха с шут в аут на Тайсон. В 11-ата Бензема отправи изстрел, който беше отразен от Трубин. В 25-ата Мораеш беше заменен от Дентиньо, след като получи контузия в резултат на сблъсък с Рафаел Варан. В 30-ата Трубин изби опасен удар на Асенсио.

В 50-ата минута шут по земя на Бензема не затрудни противниковия страж. Две минути след това Начо Фернандес стреля с глава, но неточно. При следващата атака на домакините Тайсон принуди Тибо Куртоа да се намеси и да избие шута му в корнер.

В 57-ата Шахтьор организира контраатака, при която съперниковата защита не се ориентира добре. Това позволи на Дентиньо да изскочи сам срещу Куртоа и да се разпише за 1:0.

В 67-ата Коваленко получи топката на добра позиция, но Варан успя да блокира удара му. Минута по-късно изстрел на Тете претърпя рикошет и това помогна на Куртоа да улови топката. В 71-ата Тете отново стреля, но не затрудни белгийския вратар.

В 75-ата Менди нанесе удар, който завърши в ръцете на Трубин. В 80-ата Асенсио стреля опасно, но се стигна само до корнер. Осем минути преди края пък Реал инкасира втори гол. Тогава вдъхновеният Шахтьор организира атака след диагонален пас на Майкон вляво към Соломон. Той финтира Лукас Васкес и порази вратата на Куртоа в близкия му ъгъл. До края на срещата испанският тим не създаде никакви опасности и украинският шампион нанесе второ поражение на Реал в мачовете помежду им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Предупреждение: Радикалният ислям в Европа се увеличава

Християнски лидер, който беше номиниран за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта през 2020 г., предупреди Европа, че има увеличение на радикалните ислямисти на континента, предаде Aleteia.org. Архиепископът на Мосул Наджиб Муса заяви: „Загубихме всичко в Ирак и Близкия изток. И не искам Франция и Европа да губят всичко на […]