Швейцарец броди 10 години из улиците, след като се изгубил по време на мач на „Сан Сиро“

NetNews

Швейцарецът Ролф Бантле се превръща в световна футболна сензация, въпреки факта, че прекарва цели 10 години като бездомник в Милано. Причината е, че той решава да остане в града, след като пристига от родината си за мач на „Сан Сиро“, на който след това се губи.

През 2004 г. той е част от гостуващата агитка на Базел срещу Интер за квалификациите в Шампионската лига. В даден момент той решава да отскочи до тоалетната, а след това губи ориентация в опит да се върне при приятелите си. Мачът приключва, всички се разотиват, а той е принуден да остане на улицата само с €20 в джоба си. Или поне това е историята, която разказва пред швейцарското издание Schweiz am Sonntag през 2015 г., когато се прибира у дома след инцидент в Милано.

Бантле споделя, че е „почувствал свободата“, когато е започнал да броди из улиците. Така ден след ден, седмица след седмица, година след година се установява като скитник, разчитащ на милостинята на местните. Дори получава спален чувал от млад мъж, за да не измръзне в студените нощи.

През 2015 г. обаче претърпява счупване на крака. В болницата му помагат, но бързо установяват, че няма здравна застраховка. Адвокатите на лечебното заведение стигат до швейцарското посолство, от където Ролф Бантле е идентифициран бързо, тъй като през 2004 г. е постъпил сигнал, че е изчезнал при визитата си в Италия. Сметката е покрита и му е организиран транспорт до дома.

По-късно става ясно, че въпросният почитател на Базел има история с алкохола, който по всяка вероятност го е докарал до това му състояние.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Почина наш известен учен

На 79 години почина известният академик Цветан Цветков, съобщиха от БАН. „Загубихме голям учен, общественик и достойна за уважение личност“, написаха неговите колеги. Благодарение на разработките на акад. Цветков са създадени храни, използвани в космонавтиката, както и животоспасяващи биопродукти за медицинската практика. Той е основател и ръководител на Централната проблемна […]