Шест пъти скочил мигрантският натиск на българо-турската граница

NetNews

Шест пъти по-голям е мигрантският натиск на българо-турската граница в сравнение с миналата година. Това стана ясно по време на посещение на делегация на Европейската агенция за гранична и брегова охрана „Фронтекс“ в Резово.

Фабрис Лежери, изпълнителен директор на "Фронтекс", заяви подкрепата на Агенцията за действията на българските власти.

Изпълнителният директор на Агенцията за гранична и брегова охрана Фабрис Лежери заяви, че подкрепата, която "Фронтекс" дава на България, е комплексна като на фокус е мигрантският натиск към страната ни и към Европа.

"Има увеличение на случаите в Пакистан, но вземаме необходимите пропорционални мерки в зависимост от натиска по границата. Но след края на Covid се очаква увеличаване на легалния трафик през граничните пунктове. В момента се провежда пилотен проект на "Капитан Андреево" и на Калотина, свързан с входо-изходната система за регистрация на граждани от трети страни, вземане на отпечатъци, а също сканиране на снимката от личния документ".

Обстановката на южната ни граница е напрегната, но под контрол, заяви главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Привлечени са както сили на “Гранична полиция“ от други граници, така и сили на Жандармерията.

"Към момента, въпреки по-големия натиск в сравнение с 2020 година, се справяме и на този етап не се налага включването на армията", допълни главният секретар на МВР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът обявява състава на новото служебно правителство

Днес в 9 часа ще стане ясен съставът на новия служебен кабинет. Президентът Румен Радев ще обяви имената на министрите, структурата и приоритетите на правителството на специална церемония в Президентството. Очаква се досегашният служебен премиер Стефан Янев да запази поста си, а с министерските си кресла да се разделят Кирил […]