Шефът на „Булгаргаз“: Не се очаква прекъсване на доставки от Русия

NetNews
Шефът на "Булгаргаз": Не се очаква прекъсване на доставки от Русия

Снимка: БГНЕС

Очаква се природният газ да поевтинее с между 14 и 18 на сто от следващия месец. Това стана ясно от думите на председателя на енергийния регулатор Иван Иванов по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво, предаде БНР.

Окончателното си заявление за намаление на цените „Булгаргаз“ ще внесе на 1 февруари.

„Има значителна динамика на пазара на природен газ в Европа. Отначало имаше спадове. В последните два дни забелязваме увеличение, но при всички положения ние не очакваме изненади и ще има намаление на цената на природния газ“, каза изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

Той посочи, че не се очаква прекъсване на доставките на руски газ за нашата страна.

„Съвсем наскоро бордът на директорите имаше разговор с колегите от „Газпром“. Нямаме никакви притеснения и никакъв знак, че ще има прекъсване на доставките, дори напротив. Те потвърдиха, че ще се доставят не само в България, но и в региона, и в Европа. Те ще си изпълняват стриктно своите договорености и ще доставят количествата природен газ“, каза Павлов.

„Булгаргаз“ е осигурила необходимите количества газ за своите клиенти, посочи още Николай Павлов.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Глоби за общинари от Ямболско, неподали в срок декларации за имущество и интереси

11 административно-наказателни производства срещу лица, заемащи висши публични длъжности в Ямболска област са образувани от КПКОНПИ през 2020 и 2021 година. Това става ясно от информация, която НетНюз получи от Антикорупционната комисия след запитване по Закона за достъп до обществена информация. Става въпрос за лица, участващи в местната власт, повечето от които са общински съветници. Предприетите действия срещу тях са заради неподадени в срок на задължителните по закон декларации за имущество и интереси.
КПКОНПИ - табела на сградата