Шефът на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пристигна у нас

NetNews

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пристигна на официално посещение в България по покана на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов , съобщиха от военното министерство. 

В рамките на визитата председателят на най-висшия военен орган на Алианса ще се срещне с министъра на отбраната Драгомир Заков и с адмирал Ефтимов.

По време на посещението ще се обсъждат въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО в контекста на войната в Украйна и адаптацията на Алианса в отговор на променената геополитическа среда за сигурност. 

Утре началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер ще участват в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон „Ново село”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Италия: Ограничава се използването на климатици

Италианците са изправени пред опасността да прекарат едно дълго и горещо лято, след като правителството реши почти да изключи климатиците в обществените сгради, за да пести енергия и да намали зависимостта си от руския газ, предаде Ройтерс. От началото на май температурата ще бъде поддържана не по-ниска от 25-27 градуса […]