Яир Лапид: Израел извърши прецизна антитерористична операция срещу непосредствена заплаха

NetNews

Израелският премиер Яир Лапид заяви, че израелската армия е извършила операция в ивицата Газа, насочена срещу непосредствена заплаха, предаде Франс прес.

„Израел извърши една прецизна антитерористична операция срещу непосредствена заплаха“, каза Лапид по израелската телевизия. „Ислямски джихад“ е прокси на Иран, който иска да унищожи израелската държава и да убие невинни израелци. Ние ще направим всичко, което трябва, за да защитим нашия народ“, каза Лапид.

По-рано днес Израел нанесе въздушни удари в Газа, при които, според палестински източници, са загинали най-малко 10 души, в това число и високопоставен палестински боец. Десетки са били ранени, предаде Асошиейтед прес. По време на тази операция в град Газа отекна взрив и дим се издигна над седеметажна сграда.

След тези удари обаче от Газа бяха изстреляни три ракети по посока на Израел, предаде Франс прес.

Същевременно египетският канал „Екстра нюз“ каза, че Египет посредничи между Израел и палестинците, за да предотврати ескалация на ситуацията, предаде Ройтерс.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НАТО разполага 29 хеликоптера и 11 самолета за гасене на пожари в Гърция

НАТО разположи рекордните 40 противопожарни летателни апарата в Гърция, за да помогне на страната в борбата с горските пожари, съобщи алиансът, съобщава „Евронюз“. Сред 40-те, доставени от Агенцията на НАТО за подкрепа и снабдяване (NSPA), са 29 хеликоптера за гасене на пожари и за първи път 11 самолета за гасене […]