Ямболски военни обезвредиха невзривен снаряд край село Лозенец

NetNews

Военнослужещи от ямболския батальон са обезвредили невзривен снаряд, открит в землището на село Лозенец, община Стралджа, съобщиха от пресцентъра на военното формирование. Боеприпасът е открит случайно вчера при извършване на селскостопанска дейност от местен жител. След подаването на сигнала на тел. 112, на мястото е пристигнал специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада.

Установено е, че това е изстрел „ПГ – 9“ с взривател. Боеприпасът е обезвреден късно следобед на 2 август и транспортиран до безопасно място. Военнослужещите са действали след отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.


Близо 10 години след експлозията в базата за утилизация край пътен възел „Петолъчката“, земеделските производители продължават да откриват боеприпаси и това е поредният, коментира за БТА зам.-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.


При взрив в базата на 5 юни 2012 година загинаха трима души. Делото все още не е приключило в съда.

Източник: bta.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Треньорът на Тайбе Юсеин: Много неща могат да се кажат в момента, но нека да поемем въздух

Петър Касабов, треньорът на световната шампионка и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин, коментира участието на българската спортистка. Касабов призна, че Тайбе е имала шанс за победа, но японската състезателка Юкако Тауай е играла много силно в защита. Според него обаче Юсеин остава с големи шансове за спечелването на бронзов медал […]