Ямболско участие в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”

NetNews

Двама ямболски творци са автори на една от песните, включени във финалния кръг на националния фестивал „Детска мелодия на годината”. Певицата Вили Русева и китаристът Румен Бошнаков обединяват усилията си и създават песента „Вълшебен свят“, която е сред 14-те финалисти.

„Имам късмета да сме приятели  с талантливата  Вили от деца . Преди няколко месеца тя ми предложи да вземем участие в Национален Фестивал „Детска Мелодия на Годината“  с авторска песен. В началото си мислех, че се шегува, но само след 3, 4 дни Вили каза, че е започнала да мисли песента и вече има текст и мелодия. Започнах да записвам и аранжирам демо версията на песента „Вълшебен свят“. Вили се зае с кандидатстването. И, о, чудо, не щеш ли! Одобриха ни за участие!” Това пише във Фейсбук Румен Бошнаков, чийто дело е аранжиментът.

„Гордя се с тази песен и се надявам да ви хареса. Благодаря на Надя Ботева и Национален Фестивал „Детска Мелодия на Годината“ за любовта и усърдието, с което сбъдват мечтите на тези деца. Благодаря на уважаемото жури за високата оценка, която ни даде, като ни направи финалисти. Благодаря ти Александра за прекрасното изпълнение на моята песен. Пожелавам успех на всички участници и дай Боже да вземем първо място на финала през пролетта”, споделя в социалната мрежа Вили Русева, която е автор на текста и музиката.

Националният фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината” е ежегоден, има конкурсен характер и се случва в рамките на две календарни години. Подборна комисия от доказани професионалисти избира за участие във Фестивала до 14 песни. Изпълнители на допуснатите за участие песни се избират от авторите и продуцентите на Фестивала след онлайн прослушване за пеещи деца до 14 годишна възраст.Песента „Вълшебен свят“ е в изпълнение на Александра Георгиева, като има изготвен и видеоклип.

Гала-концертът на Четвъртото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” ще се състои на 02.07.2022г. На гала-концерта ще бъдат представени финалните 14 песни, които ще бъдат оценявани от 7 членно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от 7 членно детско жури, в което участват деца с таланти в различни области на изкуството. Успех на „ямболската” песен!

Песента „Вълшебен свят“ можете да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият спортен министър свиква спешна среща с шефовете на ЦСКА и Левски

Новият спортен министър Радостин Василев говори пред медиите, след като участва в откриването на дигитализиран Музей на спорта. Той взе отношение по много наболели теми за българския спорт и призна, че още следващата седмица ще инициира среща с ръководството на ЦСКА и Левски. „Няма сектор в спорта, който да не […]