Ямбол има полуфиналист в класацията „Най-изявените млади личности на България“

NetNews

Родената, израснала и завършила Математическата гимназия в град Ямбол Даниела Марчева, е полуфиналист в класацията „Най-изявените млади личности на България“ в категория „Културно постижение“. Това стана известно от пост на Даниела, популяризиращ участието ѝ в класацията, както и от публикация на официалната страница на организацията, инициатор на събитието.


Най-изявените млади личности (The Outstanding Young Persons – TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади хора, изпъкващи в избраните области и служещи за пример за най-добри качества на младите хора в света. Млади мъже и жени могат да бъдат номинирани в една от десет категории. Отличените за България се избират от жури, съставено от изтъкнати личности и се номинират за международната програма, чийто финал се провежда всяка година по време на Световния конгрес на JCI. В България проектът води своето начало през 2015 г.


Класирането на Даниела Марчева на полуфинала е поредно признание и за Ямбол, който продължава да дава изявени и даровити личности на България и света.


Ето какво споделя за себе си Даниела:


„Развитието на културата в България е опорна точка на всичко, което правя. Обичам музиката, като имам афинитет към хоровото изкуство, бях част от вокална група „Аравод“ с ръководител Соня Аршавир, а по-късно имах възможността да бъда част от състава на Дамски камерен хор „Ирина Щиглич“.


Израснала съм през 90-те години, точно преди масовото навлизане на технологиите в ежедневието ни – и за запазване на спомена за това десетилетие създадох група във Facebook – THE 90’s PROJECT, където всеки е добре дошъл да сподели снимки, видеа и случки, свързани с темата.


В последните две години и половина с много близък за мен човек – Вероника Стефанова -създадохме и развиваме литературен клуб THE BOOK CLUB Sofia ( thebookclubsofia )– общност от четящи хора, свързани чрез любовта си към литературата и книгите. За времето, в което клубът оперира, имаме зад гърба си редица представяния на автори и техните произведения, литературни четения и няколко мащабни кампании, мотивиращи хората да посягат все повече и повече към книгите – част от тях са кампаниите ни „Най-големите любовни истории в литературата“ (февруари 2021), „Независимите жени четат“ (март 2021) и Instagram Live Фестивал на авторите (април 2021).


Водена от любовта си към черно-бялата фотография, създадох и мой личен проект, наречен София в черно и бяло / Sofia in Black and White, като там разкривам красотата на столицата ни, погледната през моя поглед, като главен фокус поставям върху архитектурата на стара София.


Ако мислите, че това, което правя, наистина допринася за развитието на културата в България, ще се радвам да ме подкрепите, като харесате скимката в оригиналната публикация. Благодаря предварително на всички ви!“


Ще добавим само: убедени сме, че Даниела Марчева допринася за развитието на културата. Нека я подкрепим, гласувайки за нея тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Симидчиев: Трудно е да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19

Днес трябваше да е проведе първото заседание на парламентарната здравна комисия, но то беше отложено заради удължаване на пленарното заседание. На него трябваше да бъде изслушан здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Председателят на комисията д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ заяви пред bTV, че е трудно да се […]