Ямбол остава с един зам.-областен управител, ще има ли и други промени е въпрос в развитие

NetNews

Областният управител на Ямбол от новата година ще работи с един свой заместник, а не както бе досега – с двама. Това произтича от решение на Министерски съвет, взето в самия край на изтеклата 2021 година. Ямбол е сред регионите, в които броят на зам.-областните управители се съкращава до по един на администрация.

В момента областният управител Георги Чалъков има двама заместници – Драгомир Димитров и Светослав Стоев. Дали единият от тях ще остане на позицията си и кой или и двамата ще бъдат освободени и ще бъде назначен нов човек, в момента въпросът остава в сферата на предположенията.

На днешното си заседание правителството смени областните управители на 9 от големите области като София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и др. На тяхно място са назначени лица от квотите на БСП и „Демократична България”. Дали ще има и други смени, засега остава неясно.

На база на това, че Георги Чалъков е излъчен от една от партиите в управляваща коалиция – БСП, а и в Ямбол социалистите, включително и на последните избори имаха най-добър резултат в страната именно тук, очакванията са досегашният губернатор да запази поста си. Освен ако договорките на коалиционно ниво не са решили друго.

В същото време очевидно назначенията вървят на квотен принцип. Ако това засегне и зам.-областните управители, има вероятност при запазване позицията на Георги Чалъков, негов заместник да не бъде от същата политическа сила, а представител на друга от партиите в коалицията.

Какви промени ще има в представителите на новата власт в Ямболско предстои да стане ясно в последващи решения на кабинета.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката „зелен сертификат“. Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен. Ето цялото изявление на двете организации: Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против […]