Ямбол отново се включва в кампанията „Капачки за бъдеще“

NetNews

Благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще обиколи 26 града. Каузата е насочена към събиране на средства за втора детска линейка. Приемателният пункт в Ямбол ще бъде разположен пред спортна зала „Диана“ на 17 октомври от 10.00 до 14.00 часа. Освен капачки ще се събират и алуминиеви кутийки от напитки.

За четири години доброволците в страната са предали за рециклиране над 500 000 кг пластмасови капачки. Със събраните средства са дарени 22 кувьоза, както и медицинска апаратура за детските и родилни отделения в 14 болници. Закупена е и първата неонатална линейка, припомнят организаторите. Ямбол участва за пети път в акцията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Есенни вируси с хрема, гърло и кашлица ни морят през октомври, споделят ямболски лекари

Рязко увеличение на обичайните за сезона есенни вируси при децата и възрастните успоредно с вълната от коронавируснаблюдават семейните лекари. Пред кабинетите им от началото на октомври е все по-пълно с пациенти, предава "24 часа". Надигането на вълна от респираторни заболявания, различни от коронавируса, показват и данните от Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите са значително повече спрямо същия период на миналата година А със застудяването на времето се очаква да се увеличи още повече циркулацията.