Ямбол – Републиканци в действие: Съдебната реформа е задължителна, заявява Глориан Георгиев

NetNews

Провеждането на съдебна реформа в България е задължително. Тази позиция изрази кандидатът за народен представител на ПП „Републиканци за България” в Ямбол Глориан Георгиев. Той е едно от новите и млади попълнения в листата на републиканците. Роден е през 1996 г. в град Ямбол, където завършва Математическа гимназия „Атанас Радев“. От тази година Георгиев е дипломиран юрист, след като завършва право в юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Основна идея, заложена в програмата на ПП „Републиканци за България” е провеждането на такава съдебна реформа, която да гарантира развитието и затвърждаването ни като правова държава,с установено върховенство на закона”, казва Глориан Георгиев.Според него необходими мерки в тази насока са ограничаването властта на главния прокурор и политическото влияние върху Висшия съдебен съвет.Закриването на Специализирания наказателен съд е належащо предвид неефективността и зависимостта му от управляващите.


Като предимство в програмата на републиканците, младият юрист изтъква въвеждането на електронно правосъдие. То ще доведе до повишаване на прозрачността в работата на органите на съдебната система и ще облекчи гражданите при упражняване на техните процесуални права.Правовата държава и ясното разделение на властите са основата на обществения просперитет. За това обаче са необходими добри закони, които да се зачитат от всички. Няма по-категоричен израз за виждането на ПП „Републиканци за България” по този въпрос от нашия слоган, който е „За държава с правила”, категоричен е Глориан Георгиев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Данаилов, ИТН: 1 лев субсидия е достатъчно за добра изборна кампания

"Един лев партийна субсидия на глас дават достатъчно средства за една нормална изборна кампания, която да достигне до хората. Това беше част от нашите предизборни обещания и ние го изпълнихме. Получаваме дарения само от физически лица, можем да се издържаме и няма опасност да изпаднем в зависимост от корпоративни интереси", […]